Sandplay

Sandplay er en nonverbal terapeutisk metode, som giver barnet/den unge mulighed for at bearbejde komplekse vanskeligheder, heriblandt traumer.

Sandplay foregår i vores lokaler i Lollandsgade, 5000 Odense C. I terapirummet er der 2 sandkasser, som står adskilt i bordhøjde. I den ene er der tungt og formbart vådt sand. I den anden er der tørt og luftigt sand. Hertil hører en samling af miniature objekter, som forestiller alle slags levende væsner, fantasifigurer, planter, træer, bygninger, inventar og transportmidler. På den måde kan ”hele verdenen” formes i sandet.

Sandplay tager udgangspunkt i menneskets oprindelige evne til at symbolisere og bearbejde indre tilstande. Med legen som element og figurer om symbol støttes barnet/den unge til, at få uforløste følelser og traumer frem i lyset. Figurerne ses som symboler, som danner bro til det ubevidste og fungerer som et hjælpende overgangsobjekt.

Sandplay stiller ikke krav til barnet/den unge om samtale eller præstation, derfor er Sandplay særligt anvendelig til børn/unge, som har svært ved at profitere af almindelig samtaleterapi.

Sandplay foregår på barnets/den unges præmisser med en tydelig voksen som vidne. Terapeuten støtter barnet/den unge gennem processen. Nænsomt støtter terapeuten barnet/den unge med at sætte ord på svære indre følelsesmæssige tilstande og uforløste traumer.

Varighed: 3-6 måneder